Diumenge, 04 - Juny - 2023

QUI SOM?

Som l´Agrupament Escolta i Guia Erol La Salle, una entitat que té com a objectiu l´educació dels infants i joves en el temps del lleure seguint el mètode escolta. Està formada per diferents grups d´edat, anomenats unitats o branques, i pels monitors responsables del grup, els caps.

Som una entitat vinculada al col·legi La Salle i formem part de la seva comunitat educativa, amb un funcionament autònom com a entitat. La nostra acció educativa sorgeix a partir d´uns valors, els nostres cinc eixos: l´amistat, el servei, la fe, la natura i el país. El noi/a és el protagonista del seu creixement personal a partir de la realització de projectes i la vivència activa de tots aquests valors.

Com diu el nostre nom som escoltes i guies: formem part d´un Moviment molt més gran de llarga tradició on es troben uns 150 agrupaments d´arreu de Catalunya: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Fem nostra la Llei Escolta i les opcions del Moviment, a més de seguir el seu mètode pedagògic i de participar de les seves formacions.

Un “erol” és un conjunt de bolets, i és precisament d´aquí d´on li ve el nom a l´agrupament: cada unitat porta el nom d´un bolet. Aquestes, alhora, tenen també el nom de les branques escoltes/guies i un color que les representa:

Castors i Llúdrigues. FREDOLICS: 1r i 2n de Primària. Color Taronja.
Llops i Daines. ROSSINYOLS: 3r, 4t i 5è de Primària. Color Groc.
Ràngers i Noies Guia. PINETELLS: 6è, 1r i 2n d´ESO. Color Blau.
Pioners i Caravel·les. CARLETS: 3r, 4t d´ESO i 1r Btx. Color vermell.
TRUCS: batxillerat (o equivalent). Color verd.

Les activitats les portem a terme en el que anomenem Cau: els dissabtes de 16 a 18:30h . A més solem fer una sortida d´unitat al trimestre i alguna general d´agrupament. Hi tenen un pes important la Pasqua Jove i especialment els Campaments d´Estiu. Participem i col·laborem activament amb activitats del poble (Festa Major, Patge Reial, Flama del Canigó...) i de La Salle (Pujada a Peu a Montserrat, La Clau...) així com estem presents en diferents espais del Moviment.

Comparteix