Dissabte, 20 - Agost - 2022

Text llegit al Ple 27-12-2007

Bona nit.

Prèvia: No parlo en nom personal, sinó que com a president de la SL d'Esquerra Republicana, ho faig en nom de tot el partit.

També haureu d'entendre que estan en la situació que es troba la nostra formació i saben que també estem a l'oposició, haurem de ser crítics amb l'acció de govern.

Voldria parlar de tres temes:

1.- Ningú no es pot apropiar d'una feina si no l'ha feta. És lleig políticament parlant i a més és mentida. Per això quan les forces polítiques avui majoritàries parlen dels projectes fets per ells, sovint s'obliden que sense el concurs imprescindible de les forces avui minoritàries, no ho haurien fet. Per això en un altre moment vàrem escriure un article on parlàvem d'aquest apropiament referit als socialistes amb un article que es troba a la nostra pàgina web anomenat “Al Cèsar el que és del Cèsar, senyors socialistes”. Tot això ve a tomb pels comentaris que han fet persones del grup que governa l'ajuntament de Sant Celoni sobre les obres que s'estan fent amb el segon túnel del carrer Dr. Trueta. No es pot dir que “Això no són promeses, són fets, iniciats per l'actual equip de govern de CiU”, quan totes les persones amb formació política saben que per començar una obra pública primer s'han de fer una pila de tràmits que porten anys de fer-los per més diligència que s'hi posi i perquè, moltes vegades, depèn d'altres administracions i aquestes no tenen tanta pressa. En aquest cas, així com les obres de la carretera, les del centre lúdic de l'entrada i les dels habitatges protegits, es van treballar els últims quatre anys fent una molt bona feina l'equip de govern anterior, i va ser on ERC va posar com a punt estrella del seu programa la consecució d'aquest segon túnel. Si ara s'està construint el túnel doncs, és perquè es fa ver la feina abans. Mai no es dissenya i es construeix una obra d'aquesta complexitat en sis mesos. Al Cèsar el que és del Cèsar, senyors convergents!

2.- ERC ha enviat dues mocions a l'ajuntament que o no s'han resolt o no han fet el que es demanava.

La primer enviada el mes de juliol, demanava que es complís el protocol de la campanya “Un país, una bandera”, a la qual aquest ajuntament ja estaba adherit, que implicava que calia posar únicament la bandera catalana al balcó de l'ajuntament. L'actual govern no es va fer cas i va decidir posar la nostra bandera a la Plaça de la Vila. Evidentment que la plaça de la vila no és el balcó de l'ajuntament encara que hi estigui a prop. No demanàvem que s'anés posat banderes per les places de la vila sinó que es posés la bandera que representa a tothom al balcó de la institució que representa tota la ciutadania. Vist els resultats hem de dir que no ens va sorprendre veure què n'havia quedat. Coneixem el tarannà de CiU i la seva poca valentia política, però no esperàvem que aquesta situació s'acabés així tenint en compte que hi ha un partit polític que no renuncia a la independència del Països Catalans que es decisiu a l'ajuntament i que no va fer res per impedir-ho. Es tractava simplement de fer al contrari del que s'havia fet a Les Franqueses, on un govern de CiU ha hagut de tornar a posar la bandera espanyola al balcó de l'ajuntament perquè l'hi ha exigit el PP que és el seu soci de coalició. Deu ser que per a aquest grup de Sant Celoni, ara la independència es pot aconseguir sense complicar-se la vida amb reivindicacions folklòriques.

La segona presentada fa 9 dies, feia referència al tancament de TV3 i demanava al ple que, entre altres coses, donés un ajut simbòlic de 100 euros a l'ACPV, per ajudar-los a pagar la multa. Esperem que s'acabi acceptant.

Tot i això, actualment, encara és hora de rebre alguna comunicació oficial del govern municipal sobre aquestes mocions.

3.- Ens va sorprendre saber que ara algunes persones membres de l'equip de govern se'n van anar a a practicar la solidaritat amb les víctimes de les dictadures d'esquerres. Si creuen que a Cuba hi ha repressió i hi estan en contra, ens sembla perfecte, però els volem recordar que també hi ha altres països on hi ha dictadures de dretes, i molt més brutals que a Cuba, que també mereixerien que s'hi anés, com ara Aràbia Saudí o Birmània. I ja és curiós que passi ara perquè no recordem que hagessin fet el mateix amb les Madres de la Plaza de Mayo a Buenos Aires exigint el mateix que les dones de Cuba però amb la diferència que allà la dictadura era de dretes ni tampoc van ser-hi contra la dictadura de Pinochet a Xile, també de dretes. Per acabar, direm que tornem a trobar curiós que un partit d'extrema esquerra, on hi ha persones que admiren la revolució cubana i tenen diversos lligams amb la Cuba de Castro, doni suport municipal a un partit anticastrista.

I res més, de moment.

Joan Rubiralta i Suriol
President de la Secció Local d'Esquerra de Sant Celoni i la Batllòria

Comparteix