Dilluns, 11 - Desembre - 2023

Marxem a Nepal!

La Mireia, la Núria, la Cristina, l'Eudald, en Vicens i l'Helena emprenen demà un viatge que els portarà fins al país del somriure.

Nepal és un país situat a la serralada de l'Himalaia, entre Xina i Índia. És un dels països del món amb el nivell més baix de desenvolupament humà. Si bé és cert que en els darrers vint anys hi ha hagut un augment notable de la qualitat de vida, aquest no s'ha estès de manera uniforme per tota la població i segueixen quedant segments encara en situacions molt precàries i marginals.

La primavera del 2015 dos terratrèmols i diverses rèpliques d'aquests van sacsejar Nepal. 3 milions de persones es van veure afectades pel sisme, d'aquests 1,1 eren infants. Molts van perdre els seus habitatges degut a les precàries construccions i la manca de restauració pròpies d'un país amb un elevat índex de pobresa.

La manca de recursos del govern fa que la recuperació estigui sent lenta i aquesta depengui en gran mesura del suport que reben de la comunitat internacional.
A dia d'avui encara hi ha milers de famílies sense casa o desplaçades, vivint en camps de refugiats al centre i les afores de Khatmandu.

Comparteix